Vinterferie i Silkeborg Søhøjlandet

Vinterferien er lige om hjørnet, og der er masser af familie- og børnevenlige vinterferieoplevelser i Silkeborg Søhøjlandet. Lad dig inspirere til aktiviteter i vinterferien med disse 7 fede tips.

1. Vinteraktiviteter i AQUA Akvarium & Dyrepark

Vinterferien i AQUA er fuld af aktiviteter med dyrene i parken. Hjælp dyrepasserne med at passe parkens dyr, og deltag i fodringer og aktivering af dyrene hele ugen. Læs mere om vinterferie i AQUA her 

Vinterferie i AQUA

2. Papirmuseet

Deltag i sjove vinterferieaktiviteter for børn på Papirmuseet, hvor du kan rive, klippe, klistre og lege med papir. Temaet er vinter-cirkel-dyr, og der er lagt op til sjov for hele familien. I kan også give jer i kast med at lave jeres eget papir. Læs mere om vinterferie på Papirmuseet her

Lav papir på Papirmuseet

3. Vinterferieværksted for familier

Museum Jorn inviterer børn og voksne til kreativt værksted i vinterferien. I det åbne værksted kan I lave sjove Jorn-eksperimenter sammen med DR-Ramasjang stjernen Jacinta. Eksperimenterne er fra bogen "100 Jorn-eksperimenter vi kan lave derhjemme ved køkkenbordet", og de tager udgangspunkt i Jorns kunstværker, arbejdsmetoder og kreative universer. 

Læs mere om vinterferieværkstedet for familier her

Vinterferie på Museum Jorn

4. Vandreture

Årstiden er perfekt til en frisk vandretur og dejlige naturoplevelser. I Silkeborg Søhøjlandet findes der intet mindre end 300 km afmærkede vandreruter. Prøv fx kræfter med den kuperede 40 km lange himmelbjergrute, der er også den 70 km lange trækstisrute som følger Gudenåen eller hvad med en tur langs den historiske Hærvej?  

Her er vandreruter for enhver smag, som du kan læse meget mere om lige her.

Vandring i vinterferien

5. Show og familieforestillinger på Jysk Musikteater

Nyd et par hyggelige og sjove timer med hele familien til forestillingerne Emil fra Lønneberg og Motor Milles & Band Show på Jysk Musikteater.

 Motor Mille

 6. Vandring på Himmelbjerget

Himmelbjerget er Søhøjlandets vel nok mest kendte vartegn og med sine 147 meter rager det godt op i landskabet. En god måde at opleve Himmelbjerget på, er ved at tage vandreruten - Himmelbjergruten

Vandring på Himmelbjerget

 7. Udforsk Danmarks Kulturruter

Brug vinterferien på at udforske og blive klogere på dansk kultur med Danmarks Kulturruter. Følg kulturruten Guder & Gåder og få en oplevelse blandt mægtige runesten, store dysser og jættestuer. Eller dyk ned i Kunst Uden Grænsen, hvor du kan gå på opdagelse blandt europæiske hovedværker, arkitektoniske mesterværker og smukke omgivelser. Start din kunstrute på Museum Jorn. 

Guderoggåder

 


Del denne side