Viden & Analyse

Få den nyeste viden om turismebranchen, herunder hvilke tendenser der er internationalt såvel som nationalt, hvem gæsterne i Danmark er og hvordan du, vi og os alle sammen som et fællesskab kan blive skarpere på hvordan vi bedst muligt kan skabe vækst. Download analyser og tal om overnatninger, digital adfærd, redskaber, forbrug og behov.

Formålet med denne side er at formidle analyser og markedsviden om turismen og turisterne, for at du og vi som turisterhverv kan træffe vidensbaserede beslutninger om udvikling og markedsføring af Silkeborg Søhøjlandet - Danmarks Outdoor Hovedstad som rejsemål.

Outdoorturisme

I udlandet har man blik for at Danmark er velegnet til outdoor aktiviteter, men der skal stadig gøres en indsats for at gøre det mere nemt og attraktivt for turisterne at finde vej til aktiviteter og oplevelser i naturen.

Erhvervs- & Mødeturisme

Tal og analyser om erhvervs- og mødeturismen i Danmark. Erhvervsturisme er rejser med forretning som formål. VisitDenmarks seneste turistundersøgelse viser, at 16 pct. af erhvervsturisterne i Danmark har både ferie og forretning som formål.

Kulturturisme

Kulturoplevelser skal være synlige, lettilgængelige og bookbare, så flere turister i Danmark benytter dem. 43 pct. af alle udenlandske turister i Danmark har kultur som ét af deres motiver for at holde ferie i Danmark.

Gastronomi - mad som rejsemotiv

Gastronomi og god dansk mad er med til at tiltrække turister til Danmark. For 43 pct. af de udenlandske turister i Danmark er de gode danske spisesteder én af årsagerne til at vælge Danmark.