Vandreferie

Danmarks bedste vandreruter og vandreture ligger i Midtjylland

Kombinationen af gamle hedestrækninger, storslåede skove og det bakkede landskab samt de mange smukke søer, udgør tilsammen en helt unik naturoplevelse, som ikke kan fås andre steder end her i Silkeborg Søhøjlandet. Med mere end 300 km afmærkede vandreruter og 224 km2 skov vil vi gerne love, at der er noget for en hver smag. Du kan finde alt fra korte dagsruter til ruter der tager flere dage at gennemføre, heriblandt Trækstien/Pramdragerstien, Hærvejsruten og fjernvandreruten E1.

Er du interesseret i vandring med børn? så har du ligeledes fundet det rette sted. Silkeborg har nogle af landets bedste vandreture og vandreruter for børn. Den store variation i landskabet og de mange søbade sikre underholdning undervejs og dermed en god oplevelse for hele familien. Få det fulde overblik over alle vores skønne vandreruter nedenfor. Leder du blot efter kort til downloads til turen - klik da her. 

Find gode vandreruter til Himmelbjerget

Vandreruter i Silkeborg og omegn

Opdag Danmarks smukkeste naturområde på gåben

Landskabet i og omkring Silkeborg - Søhøjlandet

Opdag en del af Danmarks mest storslået natur, hvor skove, søer og hedestrækninger har fået lov til at stå næsten helt uberørt hen.

Vil du hellere med på en guidede tur kan dette også lade sig gøre. Tag på en guidede tur med Silkeborgguiderne, en naturvejleder eller fiskeekspert og få nyttig information, vejledning samt sjove fortællinger om natur, historie og særlige oplevelser i Silkeborg og omegn. Vagabond Tours udbyder også en del fantastiske ture i Silkeborg Søhøjlandet, blandt andet en Hærvejstur fra Viborg til Bølling Sø og en tur langs Trækstien. Få det fulde overblik over Vagabond Tours ture i Silkeborg her.

Vandring og vandreferie med børn

Vandring og vandreferie med børn kan give mange sjove og gode oplevelser for både børn og voksne. Det kræver bare, at der tages hensyn til store og små. Sjove aktiviteter på ruten er en stor medspiller og sikrer at alle får en fantastisk oplevelse.

DKs eneste certificerede familiesti

Almind Sø er en skøn vandrerute på 4,5 km. som er oplagt for familier. Der er stor variation og masser af muligheder for underholdning til de mindste undervejs.

Naturlejrpladser og shelters

Silkeborg og omegn byder på en række af naturlejrpladser for naturelskere og friluftsentusiaster.

Vandrere ved Gudenåen

Trækstien

Trækstien er en vandresti langs Gudenåen mellem Silkeborg og Randers. Stien følger i hovedtræk gamle pramdrageres trækstier. Læs mere om Trækstien her...

Hærvejen

Hærvejen

Hærvejen – som består af både en cykel-, vandre- og riderute - går tæt forbi Silkeborg og er udover at være en naturskøn rute også en historisk rejse ned gennem Jylland langs den jyske højderyg.