Vandreferie

Vi har de bedste vandreruter og vandreture i Danmark

Kombinationen af gamle hedestrækninger, storslåede skove og det bakkede landskab og de mange smukke søer, udgør tilsammen en helt unik naturoplevelse, som ikke kan fås andre steder. Med mere end 300 km afmærkede vandreruter, 224 km2 skov vil vi gerne love, at der er noget for en hver smag. Der er alt fra dig, som ønsker at tage på vandreferie på egen hånd til mellem korte dagsruter og ruter der tager flere dage at gennemføre, heriblandt Trækstien også kendt som Pramdragerstien og den kendte Hærvejsrute, der strækker sig gennem Jylland.

Find gode vandreruter til Himmelbjerget

Vandreruter i Silkeborg og omegn

Opdag Danmarks smukkeste naturområde på gåben

Landskabet i og omkring Silkeborg - Søhøjlandet

Opdag en del af Danmarks mest storslået natur, hvor skove, søer og hedestrækninger har fået lov til at stå næsten helt uberørt hen.

Vandring og vandreferie med børn

Vandring og vandreferie med børn kan give mange sjove og gode oplevelser for både børn og voksne. Det kræver bare, at der tages hensyn til store og små. Sjove aktiviterter på ruten er en stor medspiller og sikrer at alle får en fantastisk oplevelse.

Naturlejrpladser og shelters

Silkeborg og omegn byder på en række af naturlejrpladser for naturelskere og friluftsentusiaster.

Vandrere ved Gudenåen

Trækstien

Trækstien er en vandresti langs Gudenåen mellem Silkeborg og Randers. Stien følger i hovedtræk gamle pramdrageres trækstier. Læs mere om Trækstien her...

Hærvejen

Hærvejen

Hærvejen – som består af både en cykel-, vandre- og riderute - går tæt forbi Silkeborg og er udover at være en naturskøn rute også en historisk rejse ned gennem Jylland langs den jyske højderyg.

Hærvejsvandring

Herberger langs Hærvejen

Langs Hærvejen er der flere steder mulighed for at overnatte på nyindrettede herberger, som er etableret i gamle kroer og på nedlagte landbrug.