Silkeborg Ildfestregatta

Præsenteret af Silkeborg Ildfestregatta

Fuldmånebegivenhed på Søvej og Søtorvet 15. - 19. august 2017
Gratis med enkelte events der kræver entré

5 dage med oplevelser, fyrværkeri og ildkunst på land, til vands og i luften.

Løft dit blik mod himlen og nyd en symfoni af knitrende krudt når 4 af Europas bedste i fyrværkeri lader nattehimlen over Silkeborg fylde med kunst i alle farver!

En gnist, en velkendt knitren og i næste nu krakelerer himlen i en storm af farver. Med nakken lænet tilbage kan man ikke andet end lade sig tryllebinde, når 4 af Europas førende fyrværkere viser deres kunst. En symfoni af fyrværkeri, der ikke findes flottere i Europa. Fyrværkerne dyster i 4 dage og lørdag er gallaopvisning i festfyrværkeri ved den danske mester Gunnar Knudsen fra Højen og Magic Fyrværkeri, der traditionelt samler mennesker rundt om hele Silkeborg langsø.

Denne spektakulære event er en storslået oplevelse, man bare ikke må gå glip af. Hele weekenden er Gudenåens bredder festligt pyntet med kulørte lamper og brændende fakler. Besøgende vil blive tryllebundet af en af en smukt udsmykket flåde , der glider forbi åhaverne. Hver aften er der gratis udendørs koncert på Store Scene kl. 19.00. Det Magiske Spejltelt løfter stemningen under teltdugen med natcabaret fyldt med sjov og magi, når anerkendte internationale artister indtager scenen.
Vent ikke med at komme ud til det bliver mørkt, den smukke regatta kan følges hele dagen hvor himmelrummet ovenover vil fyldes med farver, når 40 ballonskippere holder Dansk, Svensk og Nordisk Mesterskab i ballonflyvning. Ildfestregattaen byder desuden på masser af sjov i tivoli, madboder, gøgl og festtelte med musik og underholdning. Ildfestregattaen har siden 1899 samlet byen og her mærker man virkelig byens særlige tilknytning til vandet og en glad og fri stemning.

Fyrværkeriet ligger i forlængelse af den smukke lysforestilling 'Waternymph', som kan opleves gratis i Havnen ved Musikteatret. Begivenhederne er sammen om at markere historien om at lyse for andre og er en fejring af hjælpsomhed og næstekærlighed. Man kan opleve det hele; bedste placering for at se fyrværkeriet er på Søtorvet eller Søvej, hvis man da ikke booker en tur med Hjejlen, for at opleve det fra søsiden. Du kan også deltage med din egen båd – pynt den op og vær med i indsejlingen! Til lands til vands eller i luften, det er et must at være med i kulturårets eneste fuldmånebegivenhed udenfor Aarhus.

Se mere om forestillingen 'Waternymph' her 

Book sejlture med Hjejlen under fyrværkeriet: www.hjejlen.com

Se mere og tilmeld dig Ildfestregattaen


Del denne side