Ridning i Silkeborg Søhøjlandet

Silkeborgegnen er med Danmarks største sammenhængende skovområde og de mange søer det helt rette område til aktive, sjove og naturskønne oplevelser på hesteryg - både for store og små samt nybegyndere og øvede. Tag ud på egen hånd med rutekort, book en guidet tur eller tag på en hyggelig prærievognsferie med familien.

Oversigt over rideruter og ridestier

Silkeborgegnen byder på flere forskellige rideruter i naturskønne omgivelser. Du kan både vælge at tage et par timer i de grønne skove, eller du kan vælge en længere rute gennem Midtjylland.

Hesteudlejning og guidede ture

På Silkeborgegnen er der flere muligheder for at leje en hest eller at få en guidet tur på hesteryg. Læs mere om hesteudlejning, guidede ture, priser m.m. her...

Regler for ryttere

Generelle regler for ridning i Silkeborg

Hvor må jeg ride?
Der glæder de samme regler for ridning i Silkeborg, som der gør i resten af landet. Du skal primært vide følgende:
Det er som udgangspunkt tilladt at ride i alle offentlige skove og på veje og grusveje bredere end 2,5 meter - med mindre andet er angivet.
Det er som ugangspunkt IKKE tilladt at ride i private skove (med mindre ejeren selv har valgt at give tilladelse hertil), men du må gerne ride på private fællesveje, der fører igennem en privat skov.
Nogle af de skovejere, der vælger at give tilladelse til, at du må ride i deres område, kræver dog, at du skal købe et ridekort. Det gælder for eksempel Salten Langsø Skovadministration A/S.

Rideture: Kvalitetstid for hele familien

Mangler du inspiration til, hvad du kan lave af sjove aktiviteter med børn? Noget, hvor hele familien kan være med og tilbringe kvalitetstid sammen? Hvad så med en dag i skoven på hesteryg? Ridning er en sjov og anderledes måde at tilbringe lørdag på, og både store og små kan være med.

Badning med hest

Ønsker du at bade med din hest i Silkeborg Søhøjlandet an befales det at besøge Prinsens Land i Østerskoven. Her er bunden fast, de første meter ud, og brinkerne er ikke stejle. Det er dog vigtigt at huske på, at du aldrig bør bade alene med hesten, og rid ikke længere ud, end hesten kan bunde – det bliver hurtigt dybt. Al færdsel er på eget ansvar. Parkering ved Prinsens Land kan forekomme ved Borresøhus.