På mountainbike i Silkeborg Søhøjlandet

Silkeborg Søhøjlandets er et af Danmarks bedste mountainbike lokationer. De frodige og bakkede skove tilbyder et unik og varieret landskab, der byder på alt fra skarpe sving, hop og højdemeter til nybegyndervenlige spor. Erfarne ryttere, der ønsker at tage ud på egen hånd, anbefales at prøve MTB-sporene i Nordskoven eller MTB-sporene i Gjern Bakker. Hvis du dog leder efter nogle mindre velkendte spor kan Singletracker app'en anbefales.

Til nybegyndere eller folk, der gerne vil opbygge lidt mere erfarning, anbefaler vi at tage på en af byens guidede ture. Der udbydes alt fra begynderhold, firmature, kvindehold - til øvede hold med fokus på teknik m.v. Læs mere om de forskellige ture her. 2018 er endvidere et meget spændende år, da en helt ny BikePark er ved at blive etableret i Silkeborg. Med den helt nye park får nybegyndere et sted, hvor de kan blive fortrolige med de tekniske greb; og de erfarne eliteudøverne får en base, hvor de kan prøve kræfter med nye teknikker. Læs mere om den splinternye BikePark her.

mtb nordskoven SIlkeborg, de 10 spir Danmarks bedste mountainbike spor

På mountainbike i Nordskoven

I Nordskoven er der tre spor, der omkranser store dele af det spektakulære skovområde. Sporene er markeret som et blåt, rødt og sort spor og farverne er anmærket efter sporenes sværhedsgrader, som vi kender det fra skiferien i alperne og på løjperne i de norske fjelde.

cykel udlejere silkeborg danmarks outdoor hovedstad

Cykel- og mountainbikeudlejere

Der er masser af mulighed for at leje mountainbike cykler, cykler og tilbehør i Silkeborg Søhøjlandet. Se liste over udlejningsteder her.

Gratis luftpumpestationer, cykelværksteder og bikepits

Har du egen mountainbike med til Søhøjlandet, så der er rig mulighed for at få smurt kæden og få pumpet luft i dækkende  - se den fulde oversigt over gratis servicesteder her. Midt i Silkeborg by centrum ved det gamle rådhuset står en luftpumpe, som alle er velkommen til at bruge. På Scandic Hotels Silkeborg ved Silkeborg Langsø kan du også få lov til at låne udstyr og få luft i dækkene i deres nyetableret cykelværksted - også selvom du ikke bor på hotellet. Hos Vejlsøhus, som ligger i den anden ende af byen, kan du også i deres lækre BikePit komme til at pudse cyklen før eller efter turen.

MTB ophold og pakketilbud

mountainbike pakker og guidede ture

Guidede ture på MTB

Tag på bike-, beer- and burgertur eller mtb og welness med vennerne eller på mtb og himmelbjergstur med familien. Se de mange pakketilbud her.

Find anden relevant information i forhold til MTB her

de 10 bedste mountainbike spor i danmark

De 10 Spir - Danmarks bedste mountainbikeruter

De 10 Spir er de 10 bedste mountainbikeruter i statens skove. Til hver rute er der kort, højdeprofil, længde og farve efter sværhedsgrad. Ruterne er fordelt over hele landet og byder på alt fra klipper på Bornholm, over smalle skovspor nord for København til sandede klitter ved Vesterhavet.

MTB-Unlimited

Lær mere om forskellige mtb teknikker og event i og omkring Silkeborg på bloggen MTB Unlimted.