På mountainbike i Silkeborg Søhøjlandet

Silkeborg Søhøjlandet er et af Danmarks bedste mountainbike lokationer. De frodige og bakkede skove tilbyder et unik og varieret landskab, der byder på alt fra skarpe sving, hop og højdemeter til nybegyndervenlige spor. Erfarne ryttere, der ønsker at tage ud på egen hånd, anbefales at prøve MTB-sporene i Nordskoven eller MTB-sporene i Vesterskoven. Hvis du dog leder efter nogle mindre velkendte spor kan Singletracker app'en anbefales.

Til nybegyndere eller folk, der gerne vil opbygge lidt mere erfaring, anbefaler vi at tage på en af byens guidede ture. Der udbydes alt fra begynderhold, firmature, kvindehold - til øvede hold med fokus på teknik m.v. Læs mere om de forskellige ture her. 

MTB ophold og pakketilbud

Bryrup Camping

Campingplads med MTB i fokus.
MTB entusiaster vælger Bryrup Camping & Resort.

Mountainbike i Silkeborg Søhøjlandet

MTB-weekend i Silkeborgs enestående natur

Vi tilbyder ophold, MTB udlejning, guidede ture, bespisning m.m.

MTB-ophold på Gudenåens Camping Silkeborg

Danmarks bedste MTB-ruter som nabo
Vesterskoven, Nordskoven og ”Danmarks Tag” ved Himmelbjerget

Guidede MTB-ture og teknik kurser

Oplev en guidet MTB-tur, eller få et privat teknik kursus, rundt i Silkeborgs smukke natur og oplev Danmarks sjoveste MTB-spor i f.eks. Nordskoven eller Vesterskoven.

MTB-ophold Scandic Silkeborg

Inkl. picnicbox, 3-retters middag, overnatning, morgenmad og sikker opbevaring af cykler.

Gratis luftpumpestationer, cykelværksteder og bikepits

Har du egen mountainbike med til Søhøjlandet, så der er rig mulighed for at få smurt kæden og få pumpet luft i dækkende  - se den fulde oversigt over gratis servicesteder her. Midt i Silkeborg by centrum ved det gamle rådhuset står en luftpumpe, som alle er velkommen til at bruge. På Scandic Hotels Silkeborg ved Silkeborg Langsø kan du også få lov til at låne udstyr og få luft i dækkene i deres nyetableret cykelværksted - også selvom du ikke bor på hotellet. Hos Vejlsøhus, som ligger i den anden ende af byen, kan du også i deres lækre BikePit komme til at pudse cyklen før eller efter turen.

Find anden relevant information om MTB her

de 10 bedste mountainbike spor i danmark

De 10 Spir - Danmarks bedste mountainbikeruter

De 10 Spir er de 10 bedste mountainbikeruter i statens skove. Til hver rute er der kort, højdeprofil, længde og farve efter sværhedsgrad. Ruterne er fordelt over hele landet og byder på alt fra klipper på Bornholm, over smalle skovspor nord for København til sandede klitter ved Vesterhavet.

MTB-Unlimited

Lær mere om forskellige mtb teknikker og event i og omkring Silkeborg på bloggen MTB Unlimted.