På mountainbike i Silkeborg Søhøjlandet

Silkeborg Søhøjlandets er et af Danmarks bedste mountainbike lokationer. De frodige og bakkede skove tilbyder et unik og varieret landskab, der byder på alt fra skarpe sving, hop og højdemeter til nybegynder venlige spor og ture. Hvis du er en erfarn rytter, som ønsker at tage ud på egen hånd, kan vi anbefale at anvende Singletracker app'en  til at finde kort over Silkeborg Søhøjlandets mountainbikespor og -ruter. Specielt dette kort over MTB-sporene i Nordskoven er godt, men også dette kort over MTB-sporne i Gjern Bakker kan anbefales.

Nybegyndere eller folk, der gerne til opbygge lidt mere erfarning og lære lidt mere om de forskellige teknikker, kan vi klart anbefale at tage på en af vores guidede ture. Der er en masse gode spor, der egnede til dette. Der udbydes der alt fra begynderhold, firmature, kvindehold, øvede hold m.v. MTB Guiderne Silkeborg afholder en masse spændende ture. Læs mere om dem her. 2018 er endvidere et meget spændende år, da en helt ny BikePark er ved at blive etableret i Silkeborg. Med den helt nye park får nybegyndere et sted, hvor de kan blive fortrolige med de tekniske greb og lære og de mere erfarne eliteudøverne får en base, hvor de kan udvikle deres tekniske niveau i en ramme, der er gearet til konkurrencer på eliteplan. Læs mere om den splitnernye BikePark her.

 

mtb nordskoven SIlkeborg, de 10 spir Danmarks bedste mountainbike spor

På mountainbike i Nordskoven

I Nordskoven er der tre spor, der omkranser store dele af det spektakulære skovområde. Sporene er markeret som et blåt, rødt og sort spor og farverne er anmærket efter sporenes sværhedsgrader, som vi kender det fra skiferien i alperne og på løjperne i de norske fjelde.

cykel udlejere silkeborg danmarks outdoor hovedstad

Cykel- og mountainbikeudlejere

Der er masser af mulighed for at leje mountainbike cykler, cykler og tilbehør i Silkeborg Søhøjlandet. Se liste over udlejningsteder her.

mountainbike pakker og guidede ture

Pakketilbud: mountainbike

Tag på bike-, beer- and burgertur eller mtb og welness med vennerne eller på mtb og himmelbjergstur med familien. Se de mange pakketilbud her.

de 10 bedste mountainbike spor i danmark

De 10 Spir - Danmarks bedste mountainbikeruter

De 10 Spir er de 10 bedste mountainbikeruter i statens skove. Til hver rute er der kort, højdeprofil, længde og farve efter sværhedsgrad. Ruterne er fordelt over hele landet og byder på alt fra klipper på Bornholm, over smalle skovspor nord for København til sandede klitter ved Vesterhavet.

Gratis luftpumpestationer, cykelværksteder og bikepits

Har du dit egen mountainbike cykel med til Søhøjlandet, så der er rig mulighed for at få smurt kæden og få pumpet luft i dækkende på en af byens gratis cykel stationer. Inde midt i Silkeborg by centrum - lige til venstre for rådhuset - står en gratis luftpumpe, som alle er velkommen til at bruge. I den nordlige del af byen i det naturskønne område ved Silkeborg Langsø kan du hos Scandic Hotels Silkeborg finde et veludstyret cykelværksted, som du gerne må anvende selvom du ikke bor på hotellet. I den sydlige del af byen tæt ved Nordskoven og Vesterskoven, hvor nogle af byens bedste mtb spor ligger, kan du hos Vejlsøhus i deres lækre Bikepit fikse eventuelle små skavanker, der kan være kommet efter en tur i skoven, vaske samt pumpe luft i dækkende.

MTB-Unlimited

Lær mere om forskellige mtb teknikker og event i og omkring Silkeborg på bloggen MTB Unlimted.