The Overheard

Præsenteret af - Marie Koldkjær Højlund, Morten Riis & Aarhus University

Øen i Indelukket, ved Åhave Allé, 7. april – 20. august 2017
Udstillingen er gratis

Lyt til skoven, lyt til Silkeborg! Prøv en interaktiv skulptur, der forstærker alle de lyde, du ikke vidste du hørte!

Slå dig ned, tag en pause. Lyt! Lyt til naturens lyde, der forstærkes til dig, når du sidder i en kæmpe megafon af træ! Vær med på beatet og komponér selv musik med lydene dér hvor du er. Værket The Overheard tilbyder en pause til at sanse skoven, som man kan træde ind i og lade sig omgive af. De 3 specialbyggede megafon-skulpturer kan du finde midt i det grønne og få en ny lytteoplevelse i naturen. Oplev hvordan verden lyder anderledes inde i værket!

The Overheard tuner ind på de overhørte lyde og inviterer alle til at være opmærksomme på omgivelsernes levende lyde og til at gentænke forskellene mellem lyd, musik og støj. Kunstprojektet består af tre aktiviteter, der vil gøre alle i stand til at skabe et foranderligt soundtrack til deres liv i 2017:

1. overHEARD UDENDØRS LYDSPOR: Seks udendørs lydskulpturer placeret rundt om i Region Midtjylland – Herunder øen i indelukket i Silkeborg!

2. overHEARD ONLINE LYDSPOR: Hjemmeside, hvor man kan blande den live-streamede lyd fra lydskulpturerne i hele 2017 

3. overHEARD KONCERTLYDSPOR: Live koncerter med bands og ensembler, der indarbejder det streamede lydlandskab i deres sange og kompositioner.

Værket på øen i Indelukket er bygget af den estiske kunstner Birgit Õigus og er gjort til et interaktivt lydlegetøj af de to lydkunstnere fra Aarhus Universitet, Morten Riis og Marie Højlund. Her kan alle få lov at lege og bliver du bidt af lyden så følg med, når den bliver loopet ind i koncerter på Kedelhuset og Radar, eller tag ud til nogle af de andre spændende lydværker.

Der bliver præsenteret koncerter på øen i Indelukket, hvor musikere spiller for publikum inde fra skulptur-megafonerne. 

 Følg projektet online: https://www.facebook.com/overheard2017/

www.overheard.dk

Del denne side