Outdoor aktiviteter

Mulighederne for at være ude i naturen i Silkeborg er mange. Skovene og de mange søer ligger lige i baghaven. Der er noget både for seriøse sportsudøvere med hang til høj puls og sved på panden og de mere rolige motionister med termokande i rygsækken.

Vandreferie

Pak rygsækken og drag afsted på en vandretur i Silkeborgegnens skønne natur. Find information om og inspiration til vandreture, overnatningsmuligheder m.m. her... 

Cykelferie

Tag på opdagelse i Danmarks smukkeste natur på cykel. Find cykelruter, inspiration m.m. her.

Almindsø

Badesøer

Ved badesøerne Almindsø og ved Bryrup Langsø er der offentlige badeanstalter med sandstrande. Andre steder er der badebroer og indhegninger i vandet, så børn kan more sig risikofrit. Se et kort over badesøerne og læs mere om de enkelte søer og tilhørende faciliteter her... 

Golfferie

Med sit kuperede landskab, de udstrakte skove, dybe dale, søer og heder er Silkeborgegnen næsten én stor naturlig golfbane.

Sejlads himmelbjerget sejlferie

Sejlferie

I Danmarks største søområde, Silkeborgsøerne, er der rig mulighed for, at du som lystsejler kan opleve egnen fra søsiden. Sæt båden i vandet og nyd de naturskønne omgivelser i roligt tempo gennem Gudenåsystemet.

Heste ved Silkeborg

Ridning

Silkeborgegnen er med Danmarks største sammenhængende skovområde og de mange søer det helt rette område til aktive, sjove og naturskønne oplevelser på hesteryg - både for store og små samt nybegyndere og øvede.

Tag ud på egen hånd med rutekort, book en guidet tur eller tag på en hyggelig prærievognsferie med familien.

Kano- og kajakferie

Gudenåen og Silkeborgsøerne danner en unik ramme om en kano- eller kajakferie i smukke fredfyldte omgivelser. Tag familien eller vennerne med på en kanotur, oplev naturen og nyd samværet i aktivt eller roligt tempo.

Mountainbike i Silkeborg Søhøjlandet

I Silkeborgegnens skove og på Søhøjlandets mange bakker har du som mountainbike entusiast rig mulighed for at få udfordringer.

Lystfiskeri

De naturskønne omgivelser ved Silkeborg indbyder til mange timer med fiskestangen. Silkeborgegnen er et rent eldorado for lystfiskere. Læs mere om lystfiskeri ved Silkeborg her...