Oplevelser

Nyd den smukke natur ved Silkeborg aktivt eller i fred og ro. Er du kunst og kulturinsteresseret, er et besøg på Museum Jorn eller en gratis byvandring måske noget lige for dig. Naturelskere kan derimod nyde godt af de mange spændende aktiviteter i skoven og på vandet. Himmelbjerget, Hærvejen og Gudenåen er nogle af de største naturattraktioner i området. En nyere og mere ukendt naturattraktion er den Den Genfundne Bro, som også er et besøg værd. Familier med børn vil kunne nyden dagen med at opleve store rovfugle og bisoner hos Silkeborg Rovfugleshow og Bisonfarm eller prøve at røre ved forskellige fisk og se på unikke ferskvandsdyr i AQUA. HUSK du kan få 15% på udvalgte attraktioner itm. overnatningsophold. Læs mere her.

Begivenhedskalender: Det sker i Silkeborg Søhøjlandet

Tag til koncert, kunstudstilling eller teaterforestilling. Se hvilke begivenheder, der er i byen lige nu her.

10 ting du ikke må gå glip af!

Vores guide til de 10 ting, du absolut ikke må gå glip af, når du er på besøg i Silkeborg Søhøjlandet.

Attraktioner i Silkeborg

Silkeborg byder på et væld af forskellige attraktioner og oplevelser for alle aldre.

Byvandring

Gratis byvandringer

Hen over sommeren tilbyder Silkeborgguiderne en stribe guidede ture i byen for alle, som gerne vil vide lidt mere.

Naturture i Silkeborg Søhøjlandet

Tag med på naturtur i Silkeborg Søhøjlandet. Alle er velkomne til at deltage og høre mere om naturen netop nu. Nogle få arrangementer koster penge, men de fleste er gratis. Læs mere om turene her.

Golfophold

Med sit kuperede landskab, de udstrakte skove, dybe dale, søer og heder er Silkeborgegnen næsten én stor naturlig golfbane.

15% på attraktioner ifm. overnatningsophold

Oversigt over de attraktioner og seværdigheder, der er med i samarbejdet om at give 15 % rabat på entréen i forbindelse med dit overnatninsophold i Silkeborg Søhøjlandet.

AttractionPASS

Adgang til 40+ attraktioner samt fri bustransport

Vandreferie

Pak rygsækken og drag afsted på en vandretur i Silkeborgegnens skønne natur. Find information om og inspiration til vandreture, overnatningsmuligheder m.m. her... 

Cykelferie

Tag på opdagelse i Danmarks smukkeste natur på cykel. Find cykelruter, inspiration m.m. her.

Mountainbike i Silkeborg Søhøjlandet

I Silkeborgegnens skove og på Søhøjlandets mange bakker har du som mountainbike entusiast rig mulighed for at få udfordringer.

Kano- og kajakferie

Gudenåen og Silkeborgsøerne danner en unik ramme om en kano- eller kajakferie i smukke fredfyldte omgivelser. Tag familien eller vennerne med på en kanotur, oplev naturen og nyd samværet i aktivt eller roligt tempo.

Almindsø

Badestande

Ved badesøerne Almindsø og ved Bryrup Langsø er der offentlige badeanstalter med sandstrande. Andre steder er der badebroer og indhegninger i vandet, så børn kan more sig risikofrit. Se et kort over badesøerne og læs mere om de enkelte søer og tilhørende faciliteter her... 

Lystfiskeri

De naturskønne omgivelser ved Silkeborg indbyder til mange timer med fiskestangen. Silkeborgegnen er et rent eldorado for lystfiskere. Læs mere om lystfiskeri ved Silkeborg her...

Sejlads himmelbjerget sejlferie

Sejllads i Silkeborg Søhøjlandet

I Danmarks største søområde, Silkeborgsøerne, er der rig mulighed for, at du som lystsejler kan opleve egnen fra søsiden. Sæt båden i vandet og nyd de naturskønne omgivelser i roligt tempo gennem Gudenåsystemet.

Heste ved Silkeborg

Ridning i Silkeborg Søhøjlandet

Silkeborgegnen er med Danmarks største sammenhængende skovområde og de mange søer det helt rette område til aktive, sjove og naturskønne oplevelser på hesteryg - både for store og små samt nybegyndere og øvede.

Tag ud på egen hånd med rutekort, book en guidet tur eller tag på en hyggelig prærievognsferie med familien.

Kunst og kultur

Dyk ned i danske såvel som udenlandske kunstværker, udstillinger og historier på Museum Jorn, Kunstcentret Silkeborg BadGalerie Moderne eller DRIFT - prøverum for kunst og bliv inspireret til at ankue verden på ny. Der er også mulighed for at rejse tilbage i tiden og opleve, Danmarks mest bevarede gård og levende museum - Høgdal. Badeanstalten og Jysk Automobilmuseum giver også et fantatsisk indblik i historien. Arkitekturinteresserede kan også få en anderledes oplevelse, ved at gå på by vandring og se arkitekt Anton Rosens bygningsværker på tæt hånd.

Aktuelle kunstudstillinger

Se hvilke udstillinger og events, der er aktuelle inden for kunst og kultur lige nu.

Danmarks kulturruter

Tag på opdagelse i historien og kom helt tæt på vores forfædre. Se de mægtige runestenen, vikingehuse og store dysser.

Verdens anerkendte museer og gallerier

Museum Jorn har verdens største samling af Jorns værker, men du kan også opleve andre internationale kunstnere bl.a. Max Ernst, Francis Picabia, Fernard Léger og Man Ray. Placeret i Silkeborgs ikoniske og tidligere kurbadsbygning tilbyder Kunstcentret Silkeborg Bad en unik arkitektonisk og kunsterisk oplevelse, der ikke kan fås andre steder.

Museum Jorn

Oplev Asger Jorns kunstværker, skulpturer og andre værker af mange andre internationale kunstnere.

KunstCentret Silkeborg Bad

Oplev danske såvel som udenlanskse kunstnere eller se den store udendør skulptursamling.

Museum Silkeborg

På Hovedgården udstilles bl.a. mosefund og ofre fra jernalderen, heriblandt museets verdensstjerne Tollundmanden