Oplevelser

Nyd den smukke natur ved Silkeborg aktivt eller i fred og ro. Er du kunst og kulturinsteresseret, er et besøg på Museum Jorn eller en gratis byvandring måske noget lige for dig. Naturelskere kan derimod nyde godt af de mange spændende aktiviteter i skoven og på vandet. Himmelbjerget, Hærvejen og Gudenåen er nogle af de største naturattraktioner i området. En nyere og mere ukendt naturattraktion er den Den Genfundne Bro, som også er et besøg værd. Familier med børn vil kunne nyden dagen med at opleve store rovfugle og bisoner hos Silkeborg Rovfugleshow og Bisonfarm eller prøve at røre ved forskellige fisk og se på unikke ferskvandsdyr i AQUA. HUSK du kan få 15% på udvalgte attraktioner itm. overnatningsophold. Læs mere her.

TOP attraktioner for børnefamilier

Silkeborg Søhøjlandet byder på et væld af oplevelser for hele familien. Find de oplevelser, der passer til netop din familie - alt efter om I er til natur, familieattraktioner eller kunst, her.

Kunst og kultur

Silkeborg Søhøjlandet er hjemsted for mange spændende kunst og kulturinstutitioner. Oplev både nationle og internationale værker, udstillinger og historier på Museum Jorn...

Oversigt over alle attraktioner i Silkeborg

Silkeborg byder på et væld af forskellige attraktioner og oplevelser for alle aldre.

10 ting du ikke må gå glip af!

Vores guide til de 10 ting, du absolut ikke må gå glip af, når du er på besøg i Silkeborg Søhøjlandet.

Det sker i Silkeborg Søhøjlandet

Tag til koncert, kunstudstilling eller teaterforestilling. Se hvilke begivenheder, der er i byen lige nu her.

15% på attraktioner ifm. overnatningsophold

Oversigt over de attraktioner og seværdigheder, der er med i samarbejdet om at give 15 % rabat på entréen i forbindelse med dit overnatninsophold i Silkeborg Søhøjlandet.

Byvandring

Gratis byvandringer

Hen over sommeren tilbyder Silkeborgguiderne en stribe guidede ture i byen for alle, som gerne vil vide lidt mere.

Gratis naturture i Silkeborg Søhøjlandet

Tag med på naturtur i Silkeborg Søhøjlandet. Alle er velkomne til at deltage og høre mere om naturen netop nu. Nogle få arrangementer koster penge, men de fleste er gratis. Læs mere om turene her.

Golfophold

Med sit kuperede landskab, de udstrakte skove, dybe dale, søer og heder er Silkeborgegnen næsten én stor naturlig golfbane.

Danmarks kulturruter

Tag på opdagelse i historien og kom helt tæt på vores forfædre. Se de mægtige runestenen, vikingehuse og store dysser.

Vandreferie

Pak rygsækken og drag afsted på en vandretur i Silkeborg.

Find information om og inspiration til vandreture, overnatningsmuligheder m.m. her... 

Cykelferie

Tag på opdagelse i Danmarks smukkeste natur på cykel.
Find cykelruter, inspiration m.m. her.

Mountainbike i Silkeborg Søhøjlandet

I Silkeborgegnens skove og på Søhøjlandets mange bakker har du som mountainbike entusiast rig mulighed for at få udfordringer.

Kano- og kajakferie

Gudenåen og Silkeborgsøerne danner en unik ramme om en kano- eller kajakferie i smukke fredfyldte omgivelser. Tag familien eller vennerne med på en kanotur, oplev naturen og nyd samværet i aktivt eller roligt tempo.

Almindsø

Badestrande

Ved badesøerne Almindsø og ved Bryrup Langsø er der offentlige badeanstalter med sandstrande. Andre steder er der badebroer og indhegninger i vandet, så børn kan more sig risikofrit. Se et kort over badesøerne og læs mere om de enkelte søer og tilhørende faciliteter her... 

Lystfiskeri

De naturskønne omgivelser ved Silkeborg indbyder til mange timer med fiskestangen. Silkeborgegnen er et rent eldorado for lystfiskere. Læs mere om lystfiskeri ved Silkeborg her...

Sejlads himmelbjerget sejlferie

Sejlads i Silkeborg Søhøjlandet

I Danmarks største søområde, Silkeborgsøerne, er der rig mulighed for, at du som lystsejler kan opleve egnen fra søsiden. Sæt båden i vandet og nyd de naturskønne omgivelser i roligt tempo gennem Gudenåsystemet.

Heste ved Silkeborg

Ridning i Silkeborg Søhøjlandet

Silkeborgegnen er med Danmarks største sammenhængende skovområde og de mange søer det helt rette område til aktive, sjove og naturskønne oplevelser på hesteryg - både for store og små samt nybegyndere og øvede.

Tag ud på egen hånd med rutekort, book en guidet tur eller tag på en hyggelig prærievognsferie med familien.