Oplevelser

Nyd den smukke natur ved Silkeborg aktivt eller i fred og ro. Giv den fuld skrue som børnefamilie - bliv underholdt, udfordret eller klogere på energi, dyr eller natur samtidig med, at I har det sjovt sammen. Tag med på en spændende opdagelsesrejse med Silkeborg guiderne gennem Silkeborgs historie fra vores fælles fortid frem til i dag. Sejl til Himmelbjerget med det gamle dampskip Hjejlen og nyd den fantastiske udsigt udover de mange søer.

Det sker i Silkeborg Søhøjlandet her og nu

Tag til koncert, kunstudstilling eller teaterforestilling. Se hvilke begivenheder, der er i byen lige nu her.

Attraktioner i Silkeborg

Silkeborg byder på et væld af forskellige attraktioner og oplevelser for alle aldre.

Attraktioner for alle aldre og interesser

Er du kunst og kulturinsteresseret er et besøg på Museum Jorn eller en gratis byvandring med Silkeborg guiderne måske lige noget for dig. For de aktive og naturelskende er der masser af spændende aktiviteter i skoven og på vandet.

For familier med børn er Silkeborg en helt unik destination. I kan komme helt tæt på store rovfugle og bisoner hos Silkeborg Rovfugleshow og Bisonfarm eller prøve at røre ved forskellige fisk og se på unikke ferskvandsdyr i AQUA. Læs mere om børnevenlige attraktioner her.

Vandreferie

Pak rygsækken og drag afsted på en vandretur i Silkeborgegnens skønne natur. Find information om og inspiration til vandreture, overnatningsmuligheder m.m. her... 

Cyklister i Silkeborg og omegn

Cykelferie

Tag på opdagelse i Danmarks smukkeste natur på cykel. Find cykelruter, inspiration m.m. her.

Kano- og kajakferie

Gudenåen og Silkeborgsøerne danner en unik ramme om en kano- eller kajakferie i smukke fredfyldte omgivelser. Tag familien eller vennerne med på en kanotur, oplev naturen og nyd samværet i aktivt eller roligt tempo.

Mountainbike i Silkeborg Søhøjlandet

I Silkeborgegnens skove og på Søhøjlandets mange bakker har du som mountainbike entusiast rig mulighed for at få udfordringer.

Kunst og kultur

Silkeborg er kendt for kunst i verdensklasse takket være Asger Jorn og hans mange farverige malerier, skulpturer, keramik, grafiske værker og billedvævninger. Dyk ned i danske såvel som udenlandske kunstværker, udstillinger og historier på Museum Jorn, Kunstcentret Silkeborg Bad eller Galerie Moderne og bliv inspireret til at ankue verden på ny eller tag tilbage i tiden og opleve hvordan man levede i gamle dage på en af Danmarks bedst bevarede gårde Høgdal.

Kulturruter - signaturfortællinger

Danmarks kulturruter

Tag på opdagelse i historien og kom helt tæt på vores forfædre. Se de mægtige runestenen, vikingehuse og store dysser.

Fortid og nutid mødes

Tag med på en spændende opdagelsesrejse fra vores fælles fortid frem til i dag.