Oplevelser

Nyd den smukke natur ved Silkeborg aktivt eller i fred og ro. Er du kunst og kulturinsteresseret er et besøg på Museum Jorn eller en gratis byvandring med Silkeborg guiderne måske lige noget for dig. For de aktive og naturelskende er der masser af spændende aktiviteter i skoven og på vandet. For familier med børn er Silkeborg en helt unik destination. I kan komme helt tæt på store rovfugle og bisoner hos Silkeborg Rovfugleshow og Bisonfarmeller prøve at røre ved forskellige fisk og se på unikke ferskvandsdyr i AQUA. Læs mere om børnevenlige attraktioner her.

Det sker i Silkeborg Søhøjlandet her og nu

Tag til koncert, kunstudstilling eller teaterforestilling. Se hvilke begivenheder, der er i byen lige nu her.

Attraktioner i Silkeborg

Silkeborg byder på et væld af forskellige attraktioner og oplevelser for alle aldre.

Book.nu

Book en oplevelse til dig selv allerede nu eller giv den væk i gave. Der er masser af spændende oplevelser for alle aldre. Du kan se et stort udvalg af de mange muligheder her.

Byvandring

Byvandringer

Hen over sommeren tilbyder Silkeborgguiderne en stribe guidede ture i byen for alle, som gerne vil vide lidt mere.

Vandreferie

Pak rygsækken og drag afsted på en vandretur i Silkeborgegnens skønne natur. Find information om og inspiration til vandreture, overnatningsmuligheder m.m. her... 

Cykelferie

Tag på opdagelse i Danmarks smukkeste natur på cykel. Find cykelruter, inspiration m.m. her.

Kano- og kajakferie

Gudenåen og Silkeborgsøerne danner en unik ramme om en kano- eller kajakferie i smukke fredfyldte omgivelser. Tag familien eller vennerne med på en kanotur, oplev naturen og nyd samværet i aktivt eller roligt tempo.

Mountainbike i Silkeborg Søhøjlandet

I Silkeborgegnens skove og på Søhøjlandets mange bakker har du som mountainbike entusiast rig mulighed for at få udfordringer.

Kunst og kultur

Silkeborg er kendt for kunst i verdensklasse takket være Asger Jorn og hans mange farverige malerier, skulpturer, keramik, grafiske værker og billedvævninger. Dyk ned i danske såvel som udenlandske kunstværker, udstillinger og historier på Museum Jorn, Kunstcentret Silkeborg Bad eller Galerie Moderne og bliv inspireret til at ankue verden på ny eller tag tilbage i tiden og opleve hvordan man levede i gamle dage på en af Danmarks bedst bevarede gårde Høgdal.

Danmarks kulturruter

Tag på opdagelse i historien og kom helt tæt på vores forfædre. Se de mægtige runestenen, vikingehuse og store dysser.

Fortid og nutid mødes

Tag med på en spændende opdagelsesrejse fra vores fælles fortid frem til i dag.