Om Silkeborg Unlimited

Silkeborg udnævner sig selv til ny hovedstad

SILKEBORG Unlimited – Danmarks Outdoor Hovedstad er navnet på den nye satsning, som den 25. April 2017 søsættes af VisitSilkeborg og som skal være det brand, der skinner igennem, peges på, tales om og opleves, når begrebet ”outdoor” bringes i spil.

Der er tale om en lokal satsning med mod og måske en kende storhedsvanvid, når man som provinsby udnævner sig selv til ny hovedstad. Ikke desto mindre er det tilfældet i Silkeborg, hvor der er inviteret til lancering af byens nye tiltag SILKEBORG Unlimited, som har fokus på skabelse af sammenhængskraft og vækst med naturens muligheder som omdrejningspunkt. Turistchef Liselotte Nis-Hanssen siger: ”Vi vil binde byen og vores unikke natur sammen til Danmarks stærkeste outdoor-destination, som både er attraktiv for dem, der bor her, men i allerhøjeste grad også for dem, som besøger Silkeborg enten i kraft af deres arbejde eller som turister. I Silkeborg har vi alt, hvad der skal til for at komme på outdoor-landkortet; en høj koncentration af outdoor-oplevelser, relaterede servicetilbud samt et event- og konkurrenceudbud, der ikke findes større andre steder.

Når vi tager hovedstadsbegrebet i brug, er det en understregning af, at by og natur sammen bør være den bærende fortælling om Silkeborg.”

Silkeborg – fremtidens smukke og stærke værtsskab

Der er ikke andre steder i Danmark, hvor by og natur ligger så tæt som i Silkeborg. Og i Silkeborg er der intet sted, hvor der er længere en 500 m til naturen. Målet med SILKEBORG Unlimited er netop denne kobling af natur og by i en fælles fortælling og derved styrke turismen i området. Liselotte Nis-Hanssen forklarer: ”At Silkeborg og Søhøjlandet er smukt, er i sig selv ikke nok til at trække folk til. Derfor er det oplagt at kombinere byens muligheder med oplevelser i den natur, som findes lige udenfor døren. Sammenhængskraften skal etableres gennem et stærkt og synligt destinationsfællesskab, hvor aktører som hoteller, detailhandel, kulturinstitutioner, virksomheder m.fl. arbejder sammen om at nytænke produkter, udvikle værtsskaber osv. Visit Silkeborg ser det som afgørende at styrke stoltheden, ejerskabet og identiteten indadtil for at kunne lykkes med brandingen som Danmarks Outdoor Hovedstad udadtil. Derfor er dette en langsigtet strategi, som er udviklet til at holde vand, kan man jo passende sige her.”

Ét med naturen

Kernefortællingen i SILKEBORG Unlimited går på at være ét med naturen. Det handler derfor ikke nødvendigvis om, at vi alle skal cykle mountainbike eller ro søerne tynde i en toer-kajak. Men hvad er det så? Liselotte Nis-Hanssen siger: ”Vi vil gerne skærpe opmærksomheden på følelsen af at være ét med naturen tæt på byen. De større oplevelser som mountainbike, golf, trailløb osv. går fint hånd i hånd med micro adventures, som initieres af lokale aktører og kan være alt fra blåbærjagt til den første forårs-is på havnen. Der er så uendeligt mange kombinationsmuligheder, som rigtig mange endnu ikke har fået øje på. Det kommer vi til at ændre på i fremtiden gennem nye og lettilgængelige tiltag, som bliver synliggjort og markedsført i øjenhøjde med modtagerne. Dybest set vil vi nemlig gerne have, at folk bliver her lidt længere.”

Del denne side