Mountainbike i Silkeborg Søhøjlandet

Kør mountainbike i Silkeborg på nogle af Danmarks bedste MTB-spor
I Nordskoven i Silkeborg er du omringet af skøn natur. Her kan du på mountainbike udforske storslået skov, der bugter sig på stejle skrænter ned mod flade smeltevandssletter. En mountainbiketur i Nordskoven giver dig med andre ord oplevelsen af at være i ét med naturen. Lokale kræfter har sørget for at lave spor, der passer til ryttere på alle niveauer og det giver derfor alle ryttere mulighed for at opleve smuk natur på nogle af de bedste mountainbikespor i Danmark.

I Nordskoven er der tre spor, der omkranser store dele af det spektakulære skovområde. Sporene er markeret som et blåt, rødt og sort spor og farverne er anmærket efter sporenes sværhedsgrader, som vi kender det fra skiferien i alperne og på løjperne i de norske fjelde. Det blå spor er for begynderne, som gerne vil køre en rigtig sjov tur med godt flow, enkelte lige strækninger, men også gerne vil have lidt fart under cyklen. På det røde og sorte spor bliver tempoet skruet en anelse op, så hvis du er ny på cyklen, skal du her være ekstra opmærksom på det udfordrende underlag.

Udfordre dig selv på Devils Drop
En af de mest kendte og udfordrende mountainbikenedkørsler i landet er Devils Drop. Du finder det på det sorte spor i Nordskoven og her får du for alvor sat dine mountainbikefærdigheder på prøve. Vi har spurgt Niels Rasmussen, U23 landsholdsrytter og en af Danmarks største mountainbiketalenter, hvad han mener om området og om den legendariske nedkørsel. 

                 ”Silkeborgområdet er helt klart unikt, fordi skovarealerne er store og sammenhængende. Så man får hele oplevelsen ved at køre lange ture og bliver udfordret med flere tekniske passager,”

fortæller han og fortsætter: 

                  ”Særligt Devils Drop nedkørslen giver rigtig gode muligheder for at blive udfordret og det kræver mange års erfaring at gennemføre i en god tid. Det er en kendt sektion og helt sikkert et besøg værd, når man er i området,” anbefaler landsholdsrytteren.

I konstant udvikling
Silkeborg er særligt kendt for de engagerede frivillige kræfter, der hver weekend kaster sig over sporene for at vedligeholde og udbygge. Deres engagement gør, at rytterne får de mest fantastiske oplevelser på mountainbike i Nordskoven og ikke mindst i resten af Silkeborgområdet. Der bliver jævnligt tilføjet nye passager til de allerede eksisterende spor i Nordskoven og nye spor er allerede på vej i Vesterskoven.

SE KORT OVER MTB-SPORENE I NORDSKOVEN HER

Del denne side