Kulturruter i Silkeborg Søhøjlandet

Stop op i Silkeborg Søhøjlandet og fordyb dig i den danske kulturhistorie!

Læg vejen forbi Museum Silkeborg og oplev Danmarks bedst bevarede moselig - den 2400 år gamle Tollundmand. Besøg også Museum Jorn, der fortæller historien om den verdenskendte COBRA-kunstner Asger Jorn i hyggelige rammer ved Gudenåen. Gå ikke glip af de mange spændende historier fra 2. verdenskrig, der gemmer sig i Silkeborg, når du besøger Silkeborg Bunkermuseum.

Se mere om kulturruterne på www.kulturruterdanmark.dk

Oversigtskort - Kulturruter Silkeborg

Museum Silkeborg

På Hovedgården udstilles bl.a. mosefund og ofre fra jernalderen, heriblandt museets verdensstjerne Tollundmanden  

Guder & Gåder

Tag på en kulturrejse i landskabet. Udforsk historien på stedet, hvor den skete og få en oplevelse blandt mægtige runestenen, store dysser og jættestuer, oplev kirkernes skjulte skatte eller bliv klogere på sporene af krig og kult i jernalderens moser.

Udforsk historien på stedet, hvor den skete og få en oplevelse blandt mægtige runestenen, store dysser og jættestuer, oplev kirkernes skjulte skatte eller bliv klogere på sporene af krig og kult i jernalderens moser. 

Læs mere om kulturruten Guder & Gåder

Museum Jorn

Museum Jorn er et hyggeligt sted med masser af kunst og familieaktiviteter i fokus. Blot tyve km fra Aarhus kan Danmarks næststørste kunstsamling opleves.

Local Ways to Global Art

På ruten Local Ways to Global Art oplever du europæiske hovedværker, arkitektoniske mesterværker og smukke omgivelser.

Oplevelser der forstærkes af medrivende historier om driftige, handlekraftige og fremsynede personligheder, der både lokalt og internationalt har sat varige præg på eftertiden. 

Læs mere om kulturruten Local Ways to Global Art

En begavet kunstby

Kunsten kan opleves mange steder i Silkeborg og omegn. Området byder på hele paletten - lige fra de mange lokale kunsthåndværkere til de store gallerier og internationalt kendte kunstmuseer.

Silkeborg Bunkermuseum

Tyskernes militære hovedkvarter i Silkeborg - her kan du komme helt tæt på - en for mange ukendt side i historien om den tyske besættelse af Danmark fra 1940-1945.

World War II

Tyskerne var aktive over det meste af landet. Også i det vi nu til dags betegner som Region Midtjylland og faktisk lå deres hovedkvarter i Silkeborg. 

Tager man turen fra vest til øst, tværs over Jylland støder man undervejs på steder der vidner om - og beskæftiger sig med - besættelsesmagtens tilstedeværelse. 

Læs mere om kulturruten World War II