Jul i Silkeborg

Vi elsker jul! Julen er året hyggeligste tidspunkt. Familier samles og byerne i det danske landskab lyses op af flere hundredetusinde lysdekorationer. Find inspiration til gode spisesteder, julemarkeder og juleoplevelser her på siden. Vi har samlet alt, der kan friste et rigtigt julehjerte.

 

Nyd julen sammen med dine kære og skab unikke og værdifulde minder, der varer for evigt

    

Et lille indblik i historien - hvor stammer julen fra? 

Den danske jul, som vi kender til den i dag, er ikke mere end 150 år gammel. Det var nemlig ikke før 1810, at man begyndte at tale om danske juletraditioner og hvad disse egentlig indebar. Den danske jul er altså hverken særlig gammel eller dansk for den sags skyld. Mange af vores traditioner stammer nemlig fra vores nabolande. Juletræet blev importeret fra Tyskland og traditionerne med stråbukke, julestjerner, luciaoptog samt mistelten blev hentet fra henholdvis Sverige og Storbritannien.

Hvis vi går endnu længere tilbage i tiden, før kristendommen, så havde den danske jul anderledes fra i dag ikke fokus på familiesamvær, jesus fødsel og nationale værdier, men var derimod en midvinterfest, hvor man ønskede fred og frugtbarhed i det kommende år. I disse tider afholdte man en ceremoni til ære for frugtbarhedsguden Frej.