Fortid og nutid mødes


De mange kulturoplevelser i Silkeborg og omegn står i kø og frister til et besøg. Tag med på en spændende opdagelsesrejse fra vores fælles fortid frem til i dag. Der er rig mulighed for at gå på opdagelse i en række forskellige tidsaldre under et besøg på Silkeborgegnen.

Anton Rosen og Silkeborg

Enestående for Silkeborgs bymidte er de mange markante bygningsværker tegnet af arkitekt Anton Rosen, som havde sit virke i Silkeborg fra 1883 til sin død 1928. Kig nærmere på Anton Rosens bygningsværker og tag på en byvandring i hans fodspor...

Byvandring

Byvandringer

Hen over sommeren tilbyder Silkeborgguiderne en stribe guidede ture i byen for alle, som gerne vil vide lidt mere.

Oplev Silkeborg Slot 

Silkeborgs ældste historie knytter sig til Silkeborg Slot, som lå på Slotsholmen, nordøst for Silkeborgs nuværende centrum, ved Gudenåens udløb i Silkeborg Langsø. I dag kan du se grundplanen til både hovedbygningen og slotsgården markeret med jordvolde. Der er adgang til området både via en bro over Gudenåen ved Silkeborg Langsø og fra området Papirfabrikken.

Papirfabrikken

Tag på rundtur på Papirfabrikken i Silkeborg og se området fra lukket industri til levende bydel.

Automania

Oplev Danmarks største bilshow for klassiske biler, når der afholdes automobilfestival hvert år i august. Læs mere om Automania - Silkeborg Automobilfestival her...

Luftfoto over Silkeborg i gamle dage

WikiSilkeborg

Har du en god historie at fortælle? Et yndlingssted i skoven eller på din tur rundt i Silkeborg? Alle ved vi noget. Sammen ved vi en hel masse. Det er wiki-tanken - også i WikiSilkeborg. Læs mere om WikiSilkeborg - det lokalhistoriske online-leksikon - med oplysende artikler om lokalhistorie i Silkeborg kommune, og hvordan du kan bruge WikiSilkeborg.

H.C. Andersen - Dampskibet Gudenaa 

"Det var, som en Fultons båd vi så, da dampprammen kom op ad Gudenå. 

Mod strøm og mod vind en solskinsdag, stolt vajende med sit danske flag; 

Den ånden' et liv i landskabets ro, hernede hvor ørnen i skovene bo;

Fra Kattegat ad Gudenå, kan dansken nu Himmelbjerget nå."