Hærvejen

Hærvejen

Hærvejen – som består af både en cykel-, vandre- og riderute - går tæt forbi Silkeborg og er udover at være en naturskøn rute også en historisk rejse ned gennem Jylland langs den jyske højderyg.

Hærvejens historie
Hærvejens ca. 250 km fra Viborg til den dansk-tyske grænse var Danmarks første "motorvej" sydpå. Hærvejen blev benyttet af handelsfolk i oksekærrer, studedrivere med deres dyr på vej til markeder i Tyskland og fromme kristne på pilgrimsrejse.
Hærvejen var heller ikke kun én vej – men mange forskellige ruter, som fulgte den forholdsvis tørre strækning langs den jyske højderyg. Fælles for alle vejene var dog, at de gik i glemmebogen i slutningen af 1800-tallet, da jernbanerne holdt deres indtog.

Hærvejen i dag
I dag er Hærvejen både en vandre-, ride- og cykelrute, som byder på en spændende, historisk rejse tilbage i tiden. Langs Hærvejen er der etableret flere herberger i gamle kroer og på nedlagte landbrug. Derved får du i perioden 1. juni til 1. september mulighed for at sove under ydmyge forhold og i fællesrum, akkurat som det var tilfældet i middelalderen. 

Del denne side

Herberger ved Hærvejen

Langs Hærvejs-vandreruten er der etableret 14 herberger for vandrere, pilgrimme, cyklister og ryttere.

 

Du kan læse mere om overnatning på de forskellige herberger her...

Information om Hærvejen

På hjemmesiden www.haervej.dk kan du læse meget mere om Hærvejen, dens historie, pilgrimsvandring samt overnatningsmuligheder og oplevelser langs Hærvejen. Du kan desuden downloade kort, se film, købe guidebøger samt booke overnatning, guidede ture eller pakkerejser.

Kort og bøger om Hærvejen

TurismeSilkeborg sælger forskelligt informationsmateriale om Hærvejen.

Se nærmere på kortene og bøgerne her...