Danmarks kulturruter

Danmarks kulturarv er en af verdens mest velbevarede og interessante at dykke ned i. Med arkæologiske fund af køkkenmøddinger og meget andet, der dateer helt tilbage til jærgerstenalderen, har Danmark en unik og spændende kulturarv, som få andre lande kan hamle op med. FUN FACT: vidste du at Dannebro er verdens ældste flag?

For at øge oplevelsen og kendskabet til den danske kulturhistorie er der på landsplan udviklet 4 kulturruter, der samler landets mest spændende og velbevarede historiske skatte i fire oplevelsesrejser: The Danish Way of Life, World War II, Gods and Myths og Local Ways to Global Art. På ruterne kommer du blandt andet forbi Museum Silkeborg, hvor Danmarks bedst bevarede moselig - den 2400 år gamle Tollundmand - ligger, Den Gamle By i Aarhus, Moesgaard Museum og det tidligere Horsens Statsfængsel, som lukkede i 2006 og genåbnede i 2012 som oplevelsesvirksomheden FÆNGSLET.

Læs mere om kulturruterne nedenfor og bliv inspireret til at tage på en rejse gennem Danmarkshistorien.

Museum Silkeborg

På Hovedgården udstilles bl.a. mosefund og ofre fra jernalderen, heriblandt museets verdensstjerne Tollundmanden  

Guder & Gåder

Tag på en kulturrejse i landskabet. Udforsk historien på stedet, hvor den skete og få en oplevelse blandt mægtige runestenen, store dysser og jættestuer, oplev kirkernes skjulte skatte eller bliv klogere på sporene af krig og kult i jernalderens moser.

Læs mere om kulturruten Guder & Gåder

Museum Jorn

Museum Jorn er et hyggeligt sted med masser af kunst og familieaktiviteter i fokus. Blot tyve km fra Aarhus kan Danmarks næststørste kunstsamling opleves.

Local Ways to Global Art

På ruten Local Ways to Global Art oplever du europæiske hovedværker, arkitektoniske mesterværker og smukke omgivelser.

Oplevelser der forstærkes af medrivende historier om driftige, handlekraftige og fremsynede personligheder, der både lokalt og internationalt har sat varige præg på eftertiden. 

Læs mere om kulturruten Local Ways to Global Art

En begavet kunstby

Kunsten kan opleves mange steder i Silkeborg og omegn. Området byder på hele paletten - lige fra de mange lokale kunsthåndværkere til de store gallerier og internationalt kendte kunstmuseer.

Silkeborg Bunkermuseum

Tyskernes militære hovedkvarter i Silkeborg - her kan du komme helt tæt på - en for mange ukendt side i historien om den tyske besættelse af Danmark fra 1940-1945.

World War II

Tyskerne var aktive over det meste af landet. Også i det vi nu til dags betegner som Region Midtjylland og faktisk lå deres hovedkvarter i Silkeborg. 

Tager man turen fra vest til øst, tværs over Jylland støder man undervejs på steder der vidner om - og beskæftiger sig med - besættelsesmagtens tilstedeværelse. 

Læs mere om kulturruten World War II