Cykelferie

Tag på en uforglemmelig cykelferie i Silkeborg Søhøjlandet - Danmarks Outdoor Hovedstad. Vi har mere end 250 km. afmærkede cykelruter, heriblandt fire skønne nedlagte jernbanestrækninger, der i dag er omdannet til cykelruter, som du kan færdes i fred og ro på, uden at skulle tage hensyn til biler og anden trafik. HUSK dog at kigge op og nyd den fantastiske natur, der omkranser ruterne. Mange af ruterne er udover at være naturskønne også historiske rejser. 

Få et fuldt overblik over de mange ruter nedenfor. Du kan desuden finde kort og brochurer til download her, som kan være behjælpelige undervejs.

Cykelruter i Silkeborg og omegn

Oplev storslåede skove, hedelandskaber, bakker og dale fra istiden helt tæt på.

cykel udlejere silkeborg danmarks outdoor hovedstad

Cykel- og mountainbikeudlejere

Der er masser af mulighed for at leje mountainbike cykler, cykler og tilbehør i Silkeborg Søhøjlandet. Se liste over udlejningsteder her.

Cykelferie med børn

Cykelferie med børn er en rigtig god ferieform, hvis du ellers husker at tilpasse ambitionsniveauet til børnenes formåen. I bestemmer selv tempoet og ruten, og vælger i et område uden for mange bakker og indlægger et passende antal ispauser undervejs, skal det nok blive en succes. Vi har samlet et par gode råd nedenfor, som vi håber du kan bruge. Ellers har Cykelistforbundet lavet en rigtig fin oversigt over ting, man skal tænke over inden man tager afsted med de små - Den kan du se her.

Med børn på cykelferie

Børn, der er vant til at cykle selv, kan sagtens tage med på cykelferie. Der er mange velegnede steder i Danmark for en familiecykelferie, og I vil sagtens kunne planlægge en tur, hvor I stort set kan slippe for biltrafik.

11 gode råd til cykelferien med børn

Afstem forventninger. Det er en god idé at aftale, hvilken form for cykeltur I vil ud på. Måske vil den ene gerne køre i roligt tempo, stoppe her og der for at tage et billede eller se nærmere på en blomst, mens den anden cyklist er ude efter at få lagt nogle kilometer på cykelcomputeren.

Planlægning

Nøglen til en uforglemmelig god cykelferie er: Planlægning. Dansk Cykelistforbund har samlet en fin liste over, hvordan dette bedst muligt kan lade sig gøre samt valg af cykeltype. De anbefaler blandt andet I først og fremmest lader jer inspirere af særlige interessepunkter og officielle ruter. En vigtig ting er dog også at sætte sig ind i, hvilke andre muligheder, området man befinder sig i byder på. Det er ærgerligt at gå glip af et smukt stykke natur eller en tur forbi et verdensklasse museum som Museum Jorn, bare fordi man ikke vidste, at den fandtes. Du kan også læse om forskellige former for overnatningsmuligeder og hvilke fordele og ulemper de har her.

Er du ikke så meget til forhåndsafmærkede ruter, så kan du også planlægge en rute helt selv. Planlæg din egen cykelrute her.

Find anden relevant information i forhold til cykelferie her

Mountainbike i Silkeborg Søhøjlandet

I Silkeborgegnens skove og på Søhøjlandets mange bakker har du som mountainbike entusiast rig mulighed for at få udfordringer.

Overnatning i Silkeborg Søhøjlandet

Hold din ferie i smukke Silkeborg! Klik videre og se de spændende tilbud på overnatninger.