Jysk Automobilmuseum

Jysk Automobilmuseum i Gjern er et af Danmarks absolut førende bilmuseer med en enestående, nostalgisk kvalitetssamling. De 160 udstillede køretøjer repræsenterer i alt 90 forskellige bilmærker fra perioden 1900 til 1987. Museets primærsamling består af køretøjer fra før 2. Verdenskrig og udgør museets hovedbestanddel og fundament for den bilhistoriske fortælling. Derudover er også mange spændende og kendte efterkrigsbiler.

Tag en rejse tilbage i tiden, hvor tingene var mere enkle. Dette kan opleves på Jysk Automobilmuseum der primært udstiller biler men også motorcykler og et væld af tilbehør som vil interessere bil- og motorcykelentusiasten. Desuden byder udstillingen på benzinpumper, specialværktøj, gamle emaljeskilte og opskåret teknik. Blandt sidstnævnte findes en Wankel-motor fra en NSU Ro80, som er skåret delvist op og dermed viser, hvordan en rotationsmotor virker.

Museet blev startet i 1967 af mekanikermester Aage Louring. Han var på forkant med udviklingen og fik sikret sig en række enestående biler fra en tid, hvor bilfremstilling stadig var håndværk. På museet kan opleves meget sjældne biler og dermed kan udviklingen fra håndværk til masseproduktion i bilbranchen følges.

Blandt de udstillede biler er en Vivinus fra 1900, der var en af Jyllands første biler, og en Adler stigevogn fra 1911 med vandhydraulisk betjent drejestige. Den var med på Verdensudstillingen i Berlin i 1911. Derudover kan opleves en Hotchkiss, der i en årrække vandt de berømte Monte Carlo løb, og en Maybach, der ofte blev kaldt den tyske Rolls-Royce. Andre udstillede sjældne bilmærker er Jordan, Hupmobile, Graham Paige og Kissel.

Volkevogn, Saab og Volvo repræsenterer de nyere årtier, hvor bilen blev allemandseje, mens Porsche, Maserati og Citroen SM repræsenterer drømmebilerne fra samme tid.

Også blandt motorcyklerne er der interessante klassikere, blandt andet den danskbyggede Nimbus fra 1927 kendt for sit ”kakkelovnsrør” samt en Triumph Tiger 110, der for mange var en drømmemotorcykel fra 50´erne.

Få 15 % rabat på entré som en del af oplevelsessamarbejdet mellem udvalgte overnatningssteder og attraktioner. Læs mere om hvordan du kan opnå rabatten her.

Læs mere om Jysk Automobilmuseum her

Se åbningstider her.

Del denne side

Opdateret af:

VisitSilkeborg info@silkeborg.com
 

Kontakt

Adresse

Skovvejen 13
8883 Gjern

Telefon

+45 - 8687 5050

Mobiltelefon

+45 - 2137 2582

Fakta

  • Faciliteter

    • Parkeringsplads for busser
    • Museumsbutik/Kiosk
  • Samlingernes emne

    • Biler

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.741378
Latitude : 56.226258