Hjejleselskabet

Minder i sigte

Vi lægger fra land i historien lige midt i naturen.
Hjejlen er verdens ældste kulfyrede hjuldamper i drift. Den har sejlet på Silkeborgsøerne siden 1861, og selvom at vi nu skriver 2018, kan man stadig høre den dybe tuden og de taktfaste plask fra skovlhjulene mod Gudenåens klare vand, når hele Søhøjlandets "gamle dame" lægger fra kaj. Når du stiger ombord på Hjejlen, vil du opleve hvordan fyrbøderen kaster kul under kedlen, og maskinmesteren smører den gamle maskine -præcis som det er blevet gjort i mere end 150 år.

Gennem årene har Hjejlen fået selskab af syv "søstre" med hver deres historie og hver deres charme. De er anderledes end hjuldamperen Hjejlen og viser, hvordan man i løbet af årene begyndte at tænke mere i komfort ombord. Hjejleflåden er med til at skabe liv på de smukke søer hver sommer, og det er en spædende oplevelse at kombinere sejlads på de forskellige både under sit besøg. Når man begiver sig på den nostalgiske udflugt på denne måde, kan man mærke historiens vingesus og lave sin egen lille rejse gennem tiden lige midt i Søhøjlandets enestående natur.

Ta’ hinanden under armen og stik til søs 
Når vi er til stede sammen i nuet, går det hele op i en højere enhed. Hos Hjejleselskabet har den slags oplevelser været moderne i mere end 150 år. Der er oplevelser i vente for store og små og oplevelserne bliver bedre af, at blive delt med dem man har kær.
Så begiv jer ud på en dagsudflugt med madkurv, læn jer tilbage og nyd en dejlig kop kaffe på en rundtur eller lad sanserne få nye input til et spændende event ombord.
Man kan kalde det kvalitetstid. Man kan kalde det afslapning. Man kan kalde det mindfulness. Uanset hvad man kalder det, vil der være minder i sigte.

Få 15 % rabat som en del af oplevelsessamarbejdet mellem udvalgte overnatningssteder og attraktioner. Læs mere om hvordan du kan opnå rabatten her.

Find din næste store oplevelse på www.hjejlen.com

Del denne side

Opdateret af:

VisitSilkeborg info@silkeborg.com
 

Kontakt

Adresse

Sejsvej 2
8600 Silkeborg

Telefon

+45 86 82 07 66

Fax

+45 86 82 90 10

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 9.555824
Latitude : 56.169838