JORN + MUNCH

Præsenteret af Museum Jorn

Udstillingen JORN + MUNCH kan opleves på Museum Jorn
fra d. 11. februar til d. 28. maj 2017 
Voksne 120 kr. børn under 18 år er gratis

Kulturårets absolutte must: Gå ikke glip af det første møde mellem Skandinaviens to største malere nogensinde, Edvard Munch & Asger Jorn.

Året er 1945, lige efter krigen, da Asger Jorn illegalt krydser grænsen til Norge, fordi han bare MÅ se Munchs udstilling i Oslo. Munch er nyligt død og her ser Jorn sider af Munch han aldrig har set før, i malerier Munch til sin død har holdt private. Det rører Jorn dybt og denne inspiration bliver hos ham altid.

Udstillingen 'JORN + MUNCH' viser Jorns store inspiration fra Munch og deres fælles passion for maleriet, deres skaberkraft og livstrang. Fra Munchmuseet udstilles  hovedværker som 'Kys på stranden i måneskin', 'Dødskamp' og 'Vampyr' med yderligere 15 malerier, der sættes sammen med Jorns hovedværker. Disse malerier samlet på ét sted for første gang er en helt enestående udstilling som kun kan opleves på Museum Jorn, dette forår.
Mødet mellem netop disse to kunstnere er en kraftfuld kunstnerisk oplevelse, der kan opleves helt direkte og som ingen forklaring kræver. Samtidig er den historien om to malere, der mere end nogen andre, har tegnet den skandinaviske selvforståelse indenfor maleriet. Munch og Jorn beskæftigede sig begge med menneskets vilkår i det moderne samfund, og denne udstilling viser, hvordan deres værker er beslægtede, når de stiller de store spørgsmål om liv og død. Udstillingen er en hyldest til disse to farverige malere og til livet.

At Nordens to største malere møder hinanden for første gang, er kun muligt i kraft af et enestående samarbejde mellem Munchmuseet i Oslo og Museum Jorn. Jorn krydsede grænsen illegalt for at opleve Munchs værker, nu kommer de – lovligt - til Museum Jorn. Med den kraftfulde inspiration fra Edward Munch fortsatte Asger Jorn hele sit liv med at krydse grænser, ikke mindst indenfor kunsten - hans evige passion. 

Læs mere på Museum Jorns hjemmeside

Del denne side