Vandreferie

Silkeborgegnen er med Danmarks største sammenhængende skovområde, de mange søer og Gudenåen det helt rette område, hvis du vil have aktive og skønne naturoplevelser. 

Pak rygsækken og drag afsted på en vandretur ved Silkeborg. Giv dig tid til at lade øjnene glide op ad de slanke bøgetræer, indsnus duften af skovbund, nyd den smukke lyng og få måske et glimt af Søhøjlandets store rovfugle. Husk vandrestøvler, vindjakke og kamera - og kom selv og nyd sceneriet. 

Rigtig god tur!

Tag på vandretur i Silkeborg og omegn

I Silkeborg og omegn finder du et net af vandreruter, deriblandt fire nedlagte jernbanestrækninger, som i dag er omdannet til cykel-, ride- og vandreruter. Her kan du færdes i fred og ro uden at skulle tage hensyn til biler og anden trafik. 

Mange af vandreruterne er udover at være naturskønne ruter også historiske rejser. Læs mere om disse via boksen om vandreruter.

Vandreruter i Silkeborg og omegn

Vandreruterne i Silkeborg og omegn varierer i sværhedsgrad og længde - ligesom landskabet veksler mellem skov, hede, bakke og dal. Se turbeskrivelser og kort for de forskellige ruter her...

På fodtur i Silkeborg

Gå en tur rundt i Silkeborg bymidte. På et særligt Google-kort kan du finde et turforslag - og læse lidt om, hvad du kan se undervejs. Gåturen tager ca. halvanden time.

Kig nærmere på kortet med fodturen her...

Hærvejen

Hærvejen

Hærvejen – som består af både en cykel-, vandre- og riderute - går tæt forbi Silkeborg og er udover at være en naturskøn rute også en historisk rejse ned gennem Jylland langs den jyske højderyg.

Vandrere ved Gudenåen

Trækstien

Trækstien er en vandresti langs Gudenåen mellem Silkeborg og Randers. Stien følger i hovedtræk gamle pramdrageres trækstier. Læs mere om Trækstien her...

Hærvejsvandring

Herberger langs Hærvejen

Langs Hærvejen er der flere steder mulighed for at overnatte på nyindrettede herberger, som er etableret i gamle kroer og på nedlagte landbrug.

Guidede naturture og naturvejledning

Silkeborg Kommune og Naturstyrelsen arrangerer hvert år naturture, hvor alle er velkomne til at deltage og høre mere om naturen netop nu.
Læs mere om naturturene her...

Ved Naturstyrelsen og AQUA Sø- og Naturcenter kan du desuden booke en guidet tur med naturvejleder.
Læs mere om de guidede ture her...

Ud i naturen-kortet

Find naturoplevelser og overnatning på kort

På Natyrstyrelsens kort "Ud i naturen" kan du få et overblik over aktivitetsruter, oplevelser og overnatningssteder m.m. ved Silkeborg. Kig nærmere på kortet her...

På svampetur med naturvejleder

Naturvejledning

Oplev Silkeborgegnens spændende natur- og kulturlandskab med en kyndig naturvejleder.

Falkoner for en dag

Falkonér for en dag - efter aftale

Bliv falkonér for en dag. På en vandretur i den smukke midtjyske natur ved Silkeborg får du muligheden for at komme helt tæt på en imponerende rovfugl. Du vil blive guidet af en professionel falkonér undervejs, men det er dig, der bærer den kraftige falkonerhandske og dermed også dig, som ”flyver” den helt frie rovfugl. Oplev suset, når den fantastiske fugl styrtdykker lige ned mod dig og sætter sig til rette på handsken. Se den majestætiske fugl dybt i øjnene, mærk dens tyngde og fornem dens stærke jagtinstinkt.

Hund i skoven

Hundeskove ved Silkeborg

I de såkaldte hundeskove er det tilladt at lufte hunden uden snor. Du kan her læse mere om, hvor der er hundeskove, om hensyn til andre skovgæster og til dyrelivet, samt om hvornår hunden skal føres i snor.

Glamping - Skyttehusets Camping

Overnatning i Silkeborg og omegn

Silkeborg og omegn byder på mange forskellige overnatningsformer bynært eller i naturskønne omgivelser. Kig nærmere på mulighederne her...

Naturlejrpladser

Naturlejrpladser

Silkeborg og omegn har et stort antal naturlejrpladser, som kan benyttes af friluftsentusiaster og naturelskere i forbindelse med primitiv overnatning.

Shelter ved De Små Fisk

Shelters

På kortet "Ud i naturen" kan du se og læse mere om lejrpladser med shelters i Silkeborg og omegn.