Vandreferie

Silkeborg er en af Danmarks mest ideelle vandredestinationer. Kombinationen af gamle hedestrækninger, storslåede skove og det bakkede landskab omringet af de mest fantastiske søer, udgør tilsammen en helt unik naturoplevelse, som ikke kan fås andre steder i landet.

Med mere end 300 km afmærkede vandreruter, 224 km2 skov og 51 søer vil vi gerne love, at der er noget for en hver smag. Der er alt mellem korte dagsruter til ruter, der tager flere dage at gennemføre, heriblandt Trækstien og den kendte Hærvejsrute, der strækker sig gennem Jylland.

Landskabet i og omkring Silkeborg - Søhøjlandet

Opdag en del af Danmarks mest storslået natur, hvor skove, søer og hedestrækninger har fået lov til at stå næsten helt uberørt hen.

Naturlejrpladser og shelters

Silkeborg og omegn byder på en række af naturlejrpladser for naturelskere og friluftsentusiaster.

Hærvejsvandring

Herberger langs Hærvejen

Langs Hærvejen er der flere steder mulighed for at overnatte på nyindrettede herberger, som er etableret i gamle kroer og på nedlagte landbrug.

Vandrere ved Gudenåen

Trækstien

Trækstien er en vandresti langs Gudenåen mellem Silkeborg og Randers. Stien følger i hovedtræk gamle pramdrageres trækstier. Læs mere om Trækstien her...

Hærvejen

Hærvejen

Hærvejen – som består af både en cykel-, vandre- og riderute - går tæt forbi Silkeborg og er udover at være en naturskøn rute også en historisk rejse ned gennem Jylland langs den jyske højderyg.