Silkeborgegnens natur

Silkeborgegnen byder på en storslået natur med store skove, storslåede hedestrækninger samt sindrige vandsystemer med Silkeborgsøerne og Gudenåen. Kombinationen af dette sat ind i et kuperet landskab, gør egnen til noget helt specielt og særligt.

Danmarks største skovområde

Skovområdet ved Silkeborg er landets største. På den måde mønstrer Silkeborgegnen et imponerende naturområde, der er unikt i Danmark.

Silkeborgsøerne og Gudenåen

På Silkeborgegnen finder du Gudenåen og landets største sammenhængende søområde. Samtidigt med at vandet bidrager til områdets unikke karakter, indbyder det også til et væld af friluftsaktiviteter så som kano- og kajakture, svømning og lystfiskeri.

Himmelbjerget

Et naturligt højdepunkt er naturligvis Himmelbjerget, der med sine 147 meter rager op i landskabet, og som kan ses langvejs fra både til lands og fra vands. Turen dertil kan gøres i bil, på cykel eller til fods, men man kan også tage turen dertil med verdens ældste dampskib, Hjejlen.
Læs mere om Himmelbjerget her 

Naturligt ta'-selv-bord

Silkeborgegnen byder op til små eller større opdagelsesture. Hver bakketop eller hver bugt og vig på vandet afslører nye områder og scenerier, der ligger til fri afbenyttelse. Ta'-selv-bordet er åbent for vandrere, løbere, cyklister, roere, ornitologer, madpakkefolk og andre naturelskere.

På Silkeborgegnen kan du komme tæt på naturen - og naturen er altid tæt på dig.

Del denne side

Naturområder

Silkeborgegnen byder på flere forskellige naturområder, deriblandt skove, heder, søer og å.

Læs mere om de særlige naturområder på Silkeborgegnen her

På svampetur med naturvejleder

Guidede ture

Oplev Silkeborgegnens spændende natur- og kulturlandskab med en kyndig guide.