Silkeborg til søs

Velkommen til et ophold i Silkeborg, hvor du både kommer til at opleve den storslåede natur ved Silkeborgsøerne og Gudenåen og får prøvet nogle af de mange aktiviteter på og ved vandet.

Silkeborg er både kendt for de smukke Silkeborgsøer og for Gudenåen, Danmarks længste å, der løber gennem byen. Digteren H.C. Andersen blev under et besøg så betaget af søerne og de store skoves skønhed, at han sammenlignende det med det skotske højland. Tag med på en sejltur på søerne, helt ud til Himmelbjerget og bestig det. Ro i kano op ad Gudenåen og gå i land, hvor du kan vælge at spise frokost på en hyggelig kro ved vandet. Og tag med på besøg i et spændende akvarium og en dyrepark, hvor du kan se oddere, bævere, storke, gedder – og en masse andre dyr, fugle og fisk, der lever i og ved søerne og åerne.

Vi foreslår overnatning på:
- Svostrup Kro, en hyggelig gammel kro, der ligger lige ned til Gudenåen
- Danhostel Silkeborg, der også ligger ved Gudenåen
- Silkeborg Sø Camping, der er placeret lige ud til Silkeborg Langsø.

Program:

Dag 1

Tag en dejlig gåtur langs Gudenåen

Dag 2

Sejltur med Hjejlebådene til Himmelbjerget
Nyd sejlturen på de smukke skovomkransede Silkeborg Søer. Bådene lægger til for foden af Himmelbjerget, som du bestiger. Her venter der en fantastisk udsigt ud over søerne.
Der er mulighed for at gå tur rundt i de smukke lyngklædte bakker på afmærkede vandrestier. Der er også mulighed for at købe frokost.

Dag 3 

Kanotur fra Silkeborg til Svostrup Kro
I Silkeborg bliver du først sluset igennem en rigtig kammersluse, før du padler ud på først Silkeborg Langsø og siden videre op ad Danmarks længste å, Gudenåen. Turen ender ved den smukke Svostrup Kro. På kroen er der mulighed for at spise frokost.

Dag 4

Besøg AQUA Akvarium & Dyrepark. Prøv at røre ved en fisk og se de frække oddere blive fodret. AQUA Akvarium & Dyrepark rummer oplevelser for hele familien.

Del denne side