Outdoor aktiviteter

Naturen er fast følgesvend i Silkeborg Søhøjlandet. Både for seriøse sportsudøvere med hang til høj puls og sved på panden og for glade motionister med termokande i rygsækken.

En doven tur ned ad åen i kano eller en travetur ad hærvejen med lyng til alle sider giver også velvære. Og naturen er altid tæt på i Silkeborg. Faktisk begynder de langstrakte skove kun ti minutters gang fra Silkeborgs torv. 

Kom selv og nyd sceneriet. Mulighederne er mange for alle. Søhøjlandet kan opleves både til hest, med golfkølle, i løbesko eller travesko, på hjul eller ski, i båd, kano eller kajak. 

Vandring ved Silkeborg

Vandreferie

Pak rygsækken og drag afsted på en vandretur i Silkeborgegnens skønne natur. Kig nærmere på vandreruter, overnatningsmuligheder i naturen m.m. her... 

Cyklister i Silkeborg og omegn

Cykelferie

I Silkeborg Søhøjlandet kan du komme tæt på naturen - og naturen er altid tæt på dig. Området er det helt rette, hvis du ønsker skønne naturoplevelser på cykel. Kig nærmere på cykelruter m.m. her...

Søhøjlandet - en af DK's førende MTB-destinationer

I Silkeborgegnens skove og på Søhøjlandets mange bakker har du som mountainbike entusiast rig mulighed for at få udfordringer.

Golfferie

Med sit kuperede landskab, de udstrakte skove, dybe dale, søer og heder er Silkeborgegnen næsten én stor naturlig golfbane.

Kajak roere sejlferie

Kano- og kajakferie

Gudenåen og Silkeborgsøerne danner en unik ramme om en kano- eller kajakferie i smukke fredfyldte omgivelser. Tag familien eller vennerne med på en kanotur, oplev naturen og nyd samværet i aktivt eller roligt tempo.

Sejlads himmelbjerget sejlferie

Sejlferie

I Danmarks største søområde, Silkeborgsøerne, er der rig mulighed for, at du som lystsejler kan opleve egnen fra søsiden. Sæt båden i vandet og nyd de naturskønne omgivelser i roligt tempo gennem Gudenåsystemet.

Lystfiskeri

Lystfiskeri

De naturskønne omgivelser ved Silkeborg indbyder til mange timer med fiskestangen. Silkeborgegnen er et rent eldorado for lystfiskere. Læs mere om lystfiskeri ved Silkeborg her...

Heste ved Silkeborg

Ridning

Silkeborgegnen er med Danmarks største sammenhængende skovområde og de mange søer det helt rette område til aktive, sjove og naturskønne oplevelser på hesteryg - både for store og små samt nybegyndere og øvede.

Tag ud på egen hånd med rutekort, book en guidet tur eller tag på en hyggelig prærievognsferie med familien.

På svampetur med naturvejleder

Guidede ture

Oplev Silkeborgegnens spændende natur- og kulturlandskab med en kyndig guide.

Ud i naturen-kortet

Find naturoplevelser og overnatning på kort

På Natyrstyrelsens kort "Ud i naturen" kan du få et overblik over aktivitetsruter, oplevelser og overnatningssteder m.m. ved Silkeborg. Kig nærmere på kortet her...

Silkeborgegnens natur

Silkeborgegnen byder på en storslået natur med store skove, storslåede hedestrækninger samt sindrige vandsystemer med Silkeborgsøerne og Gudenåen. 

Glamping - Skyttehusets Camping

Overnatning i Silkeborg og omegn

Silkeborg og omegn byder på mange forskellige overnatningsformer bynært eller i naturskønne omgivelser. Kig nærmere på mulighederne her...

Del denne side