Lystfiskeri


Silkeborgegnen er et af de smukkeste og mest varierende naturområder i Danmark. Silkeborgsøerne ligger som perler på en snor ned gennem Gudenåen, og søerne og åen byder på meget varierende fiskevand (bundforhold, vegetation og dybder), der skaber gode forhold for mange fiskearter. De naturskønne omgivelser indbyder til mange timer med fiskestangen. Silkeborgegnen er derfor et rent eldorado for lystfiskere!

Rigtig god fisketur og knæk og bræk!

Fiskeriformer

I Silkeborg og omegn har du rig mulighed for at afprøve mange former for fiskeri, hvad enten du foretrækker at fiske fra båd eller bred, med flue, blink eller agn, i sø, å eller put & take-sø. Du har både mulighed for at fiske på store åbne strækninger (de såkaldte langsøer, hvor små øer og tilløb til mindre søer dukker op) og på strækninger med mange naturlige slyng, sving og tilløb fra kildevæld og vandløb.

Aborre

Fiskearter i Gudenåen og søerne

I Silkeborg og omegn er der gode muligheder for at få en drømmefisk på krogen i løbet af hele sæsonen. Se en liste over hvilke fiskearter, der findes i hvilke søer.

Fisketegn og fiskekort

Fisketegn og fiskekort

Fisketegn og fiskekort

Fiskere i motorbåd

Bådudlejere

I Silkeborg og omegn findes der flere steder, hvor du kan leje en båd.

Fiskeri fra båd

Silkeborgsøerne er meget sejlervenlige og velegnede for stort set alle typer fartøjer fra: Bellyboats, pontonbåde og fiskekajakker til joller og større motorbåde. Du kan både medbringe din egen båd eller leje en ved bådudlejerne i området.

Der er dog en række regler og råd omkring sejlads på Silkeborgsøerne og fiskeri fra båd, som du bedes følge. Du kan læse mere om disse regler under "Sejlferie" samt på Silkeborg Fiskeriforenings hjemmeside. På Silkeborg Motorbådsklubs hjemmeside finder du desuden information om isætning af båd, bådregistrering m.m.

Silkeborg Fiskeriforening

Silkeborg Motorbådsklub

Ørnsø Put & Take

Put & Take - søer

Silkeborg og omegn byder på en række put & take-søer, som inviterer til en oplevelse for hele familien og næsten garanterer friskfanget ørred til aftensmaden.

Glamping - Skyttehusets Camping

Overnatning i Silkeborg og omegn

Silkeborg og omegn byder på mange forskellige overnatningsformer bynært eller i naturskønne omgivelser. Kig nærmere på mulighederne her...

Vejret

Vejret

Kig nærmere på vejrudsigten for Silkeborg og omegn

Del denne side