En FACE kunstudstilling - Ansigt og Identitet

KunstCentret Silkeborg Bad, Gjessøvej 40, 8. april – 8. oktober 2017

Voksne 75 kr., seniorer & studerende 65 kr., børn under 18 år gratis

Kom ansigt til ansigt med både danske og internationale kunstnere når de udforsker portrættets betydning før og nu

Ansigt og Identitet er en udstilling, der er fuld af samtidskunst og overraskelser. Billeder fra up-coming internationale kunstnere viser vores selviscenesættende kultur, hvor det fotografiske portræt ofte er en selfie. Her spiller 'selvportrættet' en mere og mere fremtrædende rolle i vores kommunikation og forståelse af os selv og hinanden. Portrættet har i dag udvidet sig i forhold til sin historiske tradition og handler nu i mindre grad om den ydre fremtoning; det er snarere et vindue til den indre verden, som man gives indblik i. Kunstnerne overskrider den overfladiske repræsentation og bruger de fotografiske portrætter som undersøgelser af hvordan moderne identitet kan fremstilles.

Denne portrættering spiller op mod mere etablerede kunstnere såsom Amerikanske Tony Oursler, der gennem hele sit kunstneriske virke har været optaget af netop ansigtet. Eller Danske Ulla Diedrichsen, der ligeledes kontinuerligt arbejder med ansigtet, men på en helt anden måde. Igen og igen har selvportrættet – denne særlige genre i portrætkunsten - haft en central plads. Her kan hun opleves med en række fotografiske værker, hvor menneskets og kunstnerens eget skrig er i centrum samt videoværket Zwi-Zones.

Inspirationsgrundlaget for udstillingen er ansigtets betydning i kunsten. Gennem kunstens historie har ansigtet altid haft en central plads, især i portrætkunsten. Det bygger på idéen om, at man af ansigtet i særlig grad kan aflæse noget om identitet og indre liv. Denne opfattelse lever videre den dag i dag og dermed også at billedkunstneres værker kan formidle det samme eller kan iscenesætte en konstrueret fortælling om identitet.

Portrættet har altid været en vigtig udtryksform i vores konstante bestræbelse efter at forstå aspekter af menneskets personlighed. Udstillingen Ansigt og Identitet undersøger, hvad ansigtet og dets iscenesættelse kan fortælle os om vores selvopfattelse og forholdet mellem udseende og personlighed. Udstillingen præsenteres som en historisk, nutidig og en interaktiv udforskning. I den tredje del bliver publikum mere end blot tilskuere, når de trækkes ind og bliver aktivt involveret i udstillingen.

Find ud af mere om KunstCentret Silkeborg Bad: www.silkeborgbad.dk

 

Del denne side