Cykelferie

På Silkeborgegnen kan du komme tæt på naturen - og naturen er altid tæt på dig. Silkeborgegnen er med Danmarks største sammenhængende skovområde, de mange søer og Gudenåen det helt rette område, hvis du vil have aktive og skønne naturoplevelser på cykel.

Rigtig god tur!

På cykel i Silkeborg og omegn

I Silkeborg og omegn finder du et net af cykelruter, deriblandt fire nedlagte jernbanestrækninger, som i dag er omdannet til cykel-, ride- og vandreruter. Her kan du færdes i fred og ro uden at skulle tage hensyn til biler og anden trafik.

Mange af ruterne er udover at være naturskønne ruter også historiske rejser - eller ideelle til at få gode udfordringer og pulsen op.

Du kan læse mere om ruterne via boksen til højre.

Cyklist med kort

Cykelruter i Silkeborg og omegn

Cykelruterne i Silkeborg og omegn varierer i sværhedsgrad og længde - ligesom landskabet veksler mellem skov, hede, bakke og dal. Kig nærmere på turbeskrivelser og kort her...

Generel information om cykling, aktiviteter i naturen m.m.

Cykelruteplanlæggeren Naviki

Planlæg din cykelrute

Planlæg din cykelrute via den elektroniske cykelplanlægger Naviki org. Indtast start- og slutsted, vælg distance og se den foreslåede rute på kortet. Download app´en og tag ruten med på turen. 

Hærvejen

Hærvejen

Hærvejen – som består af både en cykel-, vandre- og riderute - går tæt forbi Silkeborg og er udover at være en naturskøn rute også en historisk rejse ned gennem Jylland langs den jyske højderyg.

Margueritruten

Margueritruten

Margueritruten bringer dig forbi seværdigheder og attraktioner samt gennem noget af det smukkeste natur, du kan opleve. Læs mere om Margueritruten her...

Ud i naturen-kortet

Find naturoplevelser og overnatning på kort

På Natyrstyrelsens kort "Ud i naturen" kan du få et overblik over aktivitetsruter, oplevelser og overnatningssteder m.m. ved Silkeborg. Kig nærmere på kortet her...

Margueritruten

App om Margueritruten

Download app´en Margueritruten til Android eller iPhone.

iPhone: https://itu...
Android: https://pla...